Khamis, 20 Mei 2010

suksis

dah lama aku tak tulis blog ni. bukan sebab sibuk tapi xade line internet da...huhu

minggu lepas aku baru balik dari latihan luar suksis kat huatan lipur bukit bakar. mmg best tapi, kami ni mcm dimanje kan sangat. kalu first batch ari tu makan masak sendiri, mandi paling banyak pun sekali tiga hari. kami kali ni makan katerin, hari2 mandi bersabun plak tu. kelakar tul....

kami berkhemah selama seminggu disana tepi sungai..sdap....huhuhu

kebanyakan hari kami dengar syarahan jer.dia ajar pasal peperangn, mcm mane nak hadapi peperangan tu, tindakan kite utk menyelamatkan diri dan rakan2 disekeliling. die tekankan semangat patriotik dlm diri kami. semua tenga pengajar kami tu dari batalion 8. polis hutan. mrk pernah menyertai peperangan melawan komunis. mereke mmg berpengalaman. duk dlm hutan berbulan2. sebut jer haiwan ape sume mrk dh makan...
antara yang paling penting mrk trap kan ke dalam diri kami adalah.."stand too~~musuh dihadapan". bile dengar jer letupan terus menjerit dan meniarap. activity tu mmg memenatkan. mane tak nye sampai pukul 3 pagi pun pasang mercun jugak.. tengah tidor sedap2 terjage dengar letupan..terpakse lah bangun pergi meniarap..leteh betul..tp sepatutnye smbil meniarap sambil memerhati kalau2 ade musuh..kami sambil meniarap sambil tidur hahaha...

0 orang mengomen:

Catat Ulasan

 
Copyright (c) 2010 rimbun menghijau. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.