Sabtu, 2 Oktober 2010

termungkir janji

hehe.. aku dah janji ngn diri sendiri tak nak main FB ngn BLOG selama sebulan ni, bab nak study. tapi susah bila kita nak tinggalkan apa yang selalu kita lakukan. boleh tu boleh tapi kene ade istiqomah yang tinggi dan mendalam.. tu yang susah, tapi kalu sape2 dapat istiqomah dia lah orang yang bakal menggapai kejayaan dunia dan akhirat.

mood hari ini = bosan + tak tahu buat ape + mcm memerlukan seseorang untuk bermeseg (tak tahu sape)

semalam aku tolong Jt wat program nasyid, abg shah suruh aku jadi MC. aku pun sanggup lah sebab nak cube pengalaman baru katekan. sebelum ni dah pernah tapi dah tersangat lame aku tak jadi MC. bace doa tu biase, tapi MC ni susah cikit.. die kene prtah bercakap dan tak terkongkong ngn skrip. biasenyer kene spontan jer. malam tadi berdiri jer kat depan otak tibe2 jadi blank..hahaha malu2.

tapi semalam best sebeb majlis tu kite2 jer yang datang. tak ade orang luar kire tak malu sngat lah....wink**

semalam 3 kumpulan yang masuk bertanding aiman (wakil fasa), al-naim (wakil FTKW) dan Annajatussalam2 (ftk). semua best tapi ade la kesilapan cikit, tapi impak dia besar. macam kumpulan fasa, pengadil tak formal cakap dieorang silap pilih solo. tapi intro diorang fuh...meremang bulu roma... tapi aku yakin mereka ni boleh digilapkan lagi...agar mereka akan bersinar suatu hari nanti.

pasal DJ plak, aku ni sebenarnya tak pandai ngn bende alah ni. aku tak berbakat. ko tahu, hadi jadi Dj sehari terus dapat peminat. bb hadi pandai....aku kureng cikit.tapi tak ape, sume ni adalah pengalaman.

malam nie kiteorang ade wat nasyid, jemput UNIQ.. kire event besar gak ar.. aku jadi ajk cedere hati jer. but still new to me.. takat nie jer la ye..nnti post lagi..

nak upload gambar sebenarnyer. tapi tak leh, entah laptop aku ade masalah....sedih :(

4 orang mengomen:

WEI LYN berkata...

xpe,lau hadi tu dah ada peminat kat radio,akak la jadi pminat brahim plak.kih3..keep going! prctice make perfect..hee..

inSan leMoh sEgalo2nyo berkata...

haha...thanks kak..yee~~~~
ade gak peminat..huk..huk..
tapi sy tak kisah pun :)...
iam hapi doing that although no one like me.

WEI LYN berkata...

yer..org knl atau x kita tu xpnting, yg pnting mesej dakwah yg kita bsing2 ptg2 tu smpai pda pndgr..

inSan leMoh sEgalo2nyo berkata...

hahaha...bising ker??
emmmm...insyallah dakwah tu sampai kat sume budak2 umk.
lagi pun bnyak dpt positive feedback..
alhamdulillah...time kasih kat akak gak :)

Catat Ulasan

 
Copyright (c) 2010 rimbun menghijau. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.