Rabu, 18 Mei 2011

hidup sebebas awan :)


Assalamualaikum 
Apa khabar anda sekalian? Sihat? Ana Alhamdulillah sihat wal afiat. Sekarang n ana bercuti sampai la bulan 9 ni. awal2 cuti n memang banyak program . start jer cuti ana ada 5 program.
  1. 1.       Mapping kat jeli
  2. 2.       Conference kat UKM
  3. 3.       Bakcpackers di kuala lumpur
  4. 4.       10 hari bulan ni daki gunung stong  lak
  5. 5.       Balik jer gunung  habis kn lessen kete hehe
Ana kene sibukkan diri, almaklumlah susah nk lupakan si dia. Setiap saat bermain di fikiran, bukan kehendak ana nak pikirkan dia, tapi ni berlaku di minda bawah sedar. huhu
Tapi masih ader 9 bulan lagi adoi…apa lag ink buat n. tak kan ana nak duduk, tido, makan jer kat rumah, membazir masa jer macam tu. Nantilah ana cube carik lagi apa2 aktivity yang boleh menghilangkan hormone testosterone n hux3.
Dulu kan ana pernah cakap “air yang tenang akan merosakkan air itu, masa yang lapang akan membunuh pemuda”
Pepatah arab n betol, bila waktu remaja ni orang kate masa mengawan. Bila jer ada masa kosong otak remaja ni akan berfikir tentang pompuan. Ni adalah normal bagi remaja yang noramal, jadi kalu ini berlaku kepada korang jangan takut kerana ia adalah normal kepada remaja macam kita ni.
Tapi kalu kita melayan perasaan tu, padah akan melanda. Jadi untuk tidak melayan perasaan tersebut maka penuhi masa kosong tu dengan pelbagai activity yang sememang nyer berfaedah.
Program yang berfaedah itu tak semestinya mengadap buku sahaja. Tapi segala activity yang tak menyalahi agama itu adalah yang berfaedah. Melancong? Konvoi? Main footsal? Namakan aja, semua adalah berfaedah tak gitu?

Jadi untuk segment” aktiviti aku” ni ana ada 5 post nanti ana postkan….semua dah siap tapi gamabr tak transfer lagi sat yer


0 orang mengomen:

Catat Ulasan

 
Copyright (c) 2010 rimbun menghijau. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.