Rabu, 24 Ogos 2011

aku berhati lembut :)

salam alaikum :)

hehe walaupun aku ni berhati lembut, bukan maksudnya aku ni lelaki lembut :) tapi aku ni jenis yang mudah terguris dan terase. emm, sampai kawan2 tak gerak solat pun aku leh terase. tp betol kan, solat ni penteng kenape lah budak2 ni tak gerak aku emm..

tapi aku tahu aku mmg mcm n. so lepas 2-3 jam aku ok balik :)) i love all my pren lah :))

Ahad, 21 Ogos 2011

sapa bersalah? bukan aku..bukan aku

ni satu lagi cerita begong manusia. bila berlaku sesuatu yang tak diduga masing-masing akan meletakkan kesalahan keatas orang lain. macam ari ni sebenarnya dah janji ngan JPS nak pergi sana jam 9.00 pagi. tapi semalam pak arham kata nak pergi pukul 10 sebab dia kena ajar budak2 Master GPS. aku dah rase tak sedap hati bab janji ngan JPS jam 9.00 pagi.

tapi tak nak buat macam mana kan, ikut jer lah. bila aku sampai pukul 10.15 (aku silap gak bangun liwat) semua tak pergi lagi. pak arham pulak salah kan budak2 ni yang tak bangun lagi pukul 9. padahal dia yang cakap pukul 10. jeng-jeng, nampakkan sikap sebenar manusia emmm...

p/s : saper cakap human tak ada hak. ALLAH jer ader hak, manusia kene ikut jer bab manusia hamba. tak ade manusia yang betol. semua ader kelemahan


kawan untuk bersedih

salam
lama aku tak post kat blog. entah rasa mcm dah bosan dengan semua ni. dengan FACEBOOK, BLOG, TWEETER. tapi kali ni rasa amat tertekan. bukan nak berkongsi, tapi nak luahkan perasaaan untuk diri sendiri. korang nak baca, baca lah.

susah kiter nak mencari kawan untuk sama-sama menangis, sama-sama menanggung kesusahan. kalu nak cari yang untuk bergelak ketawa senang.

macam syakir ngan muaz, aku ingat leh la jugak wat kawan untuk sama-sama meringankan beban. tapi tak. masing-masing pentingkan diri. biar aku sorang terkapai-kapai kepeningan buat kerje. bila berlaku sesuatu mereka akan mula bernyanyi, mengkeritik.

begitukah kawan??

ingat dah jumpa kawan sejati, kawan dibawa mati.. sedih sob2.. YA ALLAH ampunilah hamba mu ini..ampuni lah daku ya ALLAH. mungkin kerana dosa silam ku, aku masih lagi tidak jumpa kawan yang sejati. aku harap aku akan menjumpainya suatu hari nanti.

Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita
 
Copyright (c) 2010 rimbun menghijau. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.