Jumaat, 11 November 2011

ubat

assalamualaikum
kabaren? waras? harap semua waras la ye :)

semalam aku gi PARKSON kota bharu teman si SYAKIR beli spek mate. dalam menunggu die aku lalu tepi esculator tibe-tibe datang sorang pompuan calit ubat kat tangan aku, banyak plak tuh. die cakap cepat giler
abang n ubat jerawat bang, parut pun hilang.
aku pun kater
tak aper-aper saya nak cepat n
die pun kater
tak aper bang meh la dulu lap ubat tu, kedai kami ade tisu

hehe.. pandai dieorang berniage :) kalu orang tu tak nak die akan buat helah jugak asalkan orang tu datang kat booth die. bila dah pergi booth nasib la, die dah sediakan segala jawapan untuk alasan-alasan korang. kalu korang kater A die akan jawab B, last-last sekali korang wajib memilih antara 2 pilihan :
  1. korang beli dengan terpakse
  2. korang meninggalkan die dengan muke die yang masam @ senyum kambing
             jadi nasihat aku kat korang, lain kali kalu nampak orang jual ubat tu dan korang memang tak ade niat nak beli dan memang korang tak nak beli, sila lah mengambil lencongan jauh2. kalu mmg tak ader lencongan pergi lah ke pasar raya lain. kalu semua pasar raya ader menatang tu, balik rumah tido lagi sodap, duit pu save hehehehe.....

              biasanye booth mereka kat tepi eskulator tak pun kat pintu depan pasar raya, tempat orang ramai lalu. tapi kalu korang rase korang perlukan ubat jerawat try la gi dengar aper mereka nak kempen korang. rase berkenan beli lah. tak salah pun. bende tu halal kot. entah? try tanyer hehe

tapi kan nasihat aku, kalu boleh elak la gune ubat modern n. bahaye ade side effect. ape kater kiter gunakan ubat-ubatan traditional yang sememangnye terjamin bersih dari campuran bahan kimia yang membahayakan diri anda dan keluarga.




p/s
mesti pompuan tu pilih aku bab muke aku berjerawat. tidak~~~~~~  lari la awek2 aku pas n. nnti aku nk gosok muke n ngn kertas pasir biar licin hehe

0 orang mengomen:

Catat Ulasan

 
Copyright (c) 2010 rimbun menghijau. Design by WPThemes Expert
Themes By Buy My Themes And Cheap Conveyancing.